4 maj 2013
15:00

OAFF

Referat: IFK Umeå - OAFF

OAFF inleder bra och har mycket boll första fem, men sedan kommer Umeå allt mer in i matchen. Halvlekens första läge får Umeå:s Galloway när han springer förbi vårt försvar men ensam mot målvakten gör Kotten en fin parad och styr bollen utanför. I den 21:a minuten kommer OAFF fram i mitten och plötsligt ligger bollen hos Mats Falck som slår bollen mot det tomma Umeå-målet, men tyvärr just utanför stolpen. I den 31:a minuten kommer Umeå fram i ett snabbt anfall och fri mot Kotten rullar man in 1-0. I slutet av halvleken spelar Mats fram Pär på vänsterkanten - Pär kommer ner mot kortlinjen men inspelet nyps av målvakten. Vi går till halvtid med 1-0 för IFK Umeå vilket måste sägas vara rättvist. OAFF gör en ok första halvlek där känslan är att man kan skapa målchanser när man väl tar sig upp i anfallsposition.

Andra halvlek inleds med att Umeå åter tar sig igenom i mitten men turligt för oss går avslutet i stolpen. Umeå är trots motvinden det dominerande laget och i mitten av halvleken gör men tre mål på fyra minuter. 2-0 i 68:e efter slarv i OAFF-försvaret, 3-0 i 71:a då en omarkerad IFK:are kan slå upp bollen i nättaket. 4-0 rullas in minuten senare. Umeå har sedan bud på ytterligare mål men det stannar vid 4-0. I slutet av matchen är vi nära en reducering när Martin Kangas vinner en duell med målvakten, har möjlighet att skjuta mot öppet mål men försöker hitta in till Adam, tyvärr missar han passningen.

Sett över 90 minuter speglar resultatet matchen. IFK Umeå är klart mycket bättre och i andra halvlek orkar vi inte längre ha samma press på bollhållaren och blir nästintill överkörda. Anfallsmässigt har vi 2-3 chanser där Mats Falck borde gjort 1-0 i första halvlek för att vi skulle kunnat skapa lite nerv i matchen.

I OAFF går dom bästa betygen till Kotten Ylipää i målet som gjorde flera bra räddningar. Magnus Krekula gjorde årsdebut med att vara vår bäste i försvaret. Mats Falck och Daniel Mäki jobbade bra på mittfältet och pigge inhopparen Martin Kangas oroade Umeå-försvaret med sin frejdiga och tuffa spelstil.
Tvåmålsskytten Johan Forsberg och Kevin Galloway dom som skapade mest i Umeå.
Domaren Peter Marksén dömde utan problem.